Rondelek do serwowania indyjskich potraw
Cena regularna:
155,00 zł
towar niedostępny

Opis

Witam serdecznie
Ręcznie wykonane miedziane rondelek ze stalowym środkiem i mosiężnym uchwytem. Rondelek jest używany jako tradycyjne naczynie do serwowania gorących orientalnych potraw jak curry, masala i innych. Naczynie nie służy do gotowania ale może być używane na podgrzewaczu ze świeczką. Naczynie jest wykonana w tradycyjny sposób i posiada widoczne na zdjęciach niedoskonałości.
Miedź jest przeciwgrzybiczna czyli niszczy pleśń i neutralizuje wszystkie bakterie. Średnica rondelka to ok 11,5 cm.
Skład zewnętrznej części 99.6% miedzi i 0.4% cynku czyli najczystszy dostępny skład.
Na innych aukcjach wystawiamy butelki miedziane i dzbanki
Miedź jest antybakteryjna i ma wiele pro-zdrowotnych właściwości znanych od wieków. Najlepszym przykładem są kraje azjatyckie jak Indie czy Bangladesz gdzie miedziane naczynia są używane na codzień.
Miedź wpływa pozytywnie na:
- pracę układu nerwowego
- wzmacnia serce
- poprawia odporność
- wygładza skórę, poprawia jej koloryt i napięcie
- łagodzi problemy ze stawami
- spowalnia procesy starzenia
- zwalcza bakterie
- Pomaga w usuwaniu metali ciężkich z organizmu : aluminium, ołów, rtęć. Szczególnie ważne u osób starszych oraz dzieci
- zabija grzyby, bakterie i wirusy

Najważniejsza jest jednak przeciwustrojowość, miedź w 15 minut niszczy gronkowca złocistego, pałeczki okrężnicy, wirusy grypy typu A oraz wszelkiego rodzaju norowirusy będące najczęstszą przyczyną infekcji.
Naczynie możesz czyścić sokiem z cytryny wymieszanym z solą. Sól musisz dobrze rozpuścić. Nie należy wlewać do naczynia wrzątku.
Wszystkie naczynia miedziane są produkowane w sposób tradycyjny, ręcznie i są wyrobami rzemieślniczymi przez co mogą posiadać niedoskonałości jak drobne rysy czy delikatne wgniecenia. Miedź ulega utlenianiu co objawia się zmianą koloru i nawet na nowych naczyniach mogą występować przebarwienia.


